ŠARENA PITA |
200 ml mleka
20 g kvasca
5 kašika ulja
350 g brašna
1 kašičica šećera
1/2 kašičice soli
Za fil:
3 jajeta
200 ml pavlake (podeliti na 3 dela)
200 g šunkarice
200 g sitnog sira (podeliti na 3 dela)
150 g blitve
Priprema:
Zamesiti testo pa ga ostaviti 15 minuta da odmori. Zatim testo podeliti na dva dela, veći i manji.
I - deo fila: Blitvu obariti i sitno je iseckati posoliti je i dodati jedno jaje, trećinu sira i trećinu pavlake.
II - deo fila: Izrendati šunkaricu dodati jedno jaje jedan deo sira i jedan deo pavlake.
III - deo fila: sastaviti trećinu sira, pavlake i jedno jaje.
Veći deo testa razviti veličine pleha i da prekriva stranice pleha.
Na testo staviti prvi deo fila od blitve sira, pavlake i jajeta.
Zatim staviti drugi deo fila od sira, šunkarice jaja i pavlake.
I na kraju dodati treći deo fila od sira, pavlake i jajeta.
Zatim testo koje pada preko ivice pleha iseći a testo koje je ostalo do ivice pleha presaviti preko fila. (oko 2 cm testa). Preostalo testo razviti i iseći na trake. Trake poredjati po filu.
Ostaviti pitu 15 minuta da odstoji zatim je premazati žumancetom i posuti ili susamom ili origanom. Peći na 180 C oko 35 minuta.
spečenu pitu malo ohladiti pa seći na kocke.Šarena pita
Коментари