LJUSKAVCI(domaći žu-žu)

HVALA MOJOJ ZAOVICI NA RECEPTU...LJUSKAVCI SU SPOLJA HRSKAVI A UNUTRA MEKANI I KORICE SE LISTAJU......
LJUSKAVCI(domaći žu-žu)
LJUSKAVCI(domaći žu-žu)


500ml.mleka
2jaja
3-4kašičica ulja
2kašičice šećera
1kašičica soli
700-800g.brašna
150g.margarina ili domaće masti(za premazivanje testa)
100g.mrvljenog sira.

Zamesiti testo od datih namirnica (mleko,jaja,ulje,šećer,so)i ostaviti testo 15min.da odstoji.
Zatim testo razviti što tanje i premazati ga topljenim margarinom ili sa mašću.
Preklopiti testo (sve četri strane).Pa ostaviti testo da odmori 10min.
Ovo ponoviti još jednom a treći put premazati razvučenu koru sa mrvljenim sirom-isto preklopiti.
Posle 10min.testo razviti debljine od 5-7mm.iseći u kockice i pržiti na masnoći sa jedne pa sa druge strane.Ispržene ljuskavce stavljati na kuhinjski papir da upiju suvišnu masnoću.
Služiti sa jogurtom,pavlakom ili sirom....
LJUSKAVCI(domaći žu-žu)
LJUSKAVCI(domaći žu-žu)

Коментари