LISNATO SRCE |
50 ml ulja
20 g kvasca
2 kašike kisele pavlake
1 kg brašna
1 belance
1 jaje
2 kašičice soli
1 kašičica šećera
100g.margarina (za premazivanje kora)
1 žumance (za premazivanje cele pogače)
Zamesiti testo od datih namirnica i ostaviti testo 15 min...da odmori.
Zatim testo podeliti na tri dela ...veći, manji i najmanji. Veći deo testa rastanjiti što tanje i premazati ga sa istopljenim margarinom ...iseći na osmine ( kao na slici ne do kraja ...na šest istih delova a sedmi deo je veći i on se zadnji preklapa) i preklapati svaki deo jedan naspram drugog.
Ostaviti dobijenu lopticu sa strane ...to isto ponoviti i sa manjim delom testa.
Od većeg dela testa opet razviti što tanju koru i iseći u manje trougliće .
Svako isečeno parče preseći posredini i vrh provlačiti kroz isečeni deo, zatim uviti u kiflu i redjati u pleh.
Od drugog dela testa isto razviti što tanje i uviti do pola testo u rolat a pola iseći u trake (pogledaj sliku) i uviti rolat preko isečenih traka tako da dobijemo oblik gusenice.
Zatim napraviti oblik srca i staviti u tepsiju.
Od manjeg trećeg dela testa napraviti manje kiflice koje stavljamo na vrhu srca i sa strane srca a od ostatka testa napraviti latice ili po želji....
Ostaviti pogaču pola sata da narasta zatim premzati šumancetom i uljem posuti po želji susamom i peći na 180.C.
Posle 10 minuta pogaču pokriti sa papirom za pečenje i peći tako do kraja ...5 min.pred kraj skloniti papir i dopeći je....
LISNATO SRCE |
LISNATO SRCE |
LISNATO SRCE
Коментари