PITA SA BLITVOM

PITA SA BLITVOM
PITA SA BLITVOM
200 ml mleka
200ml. vode
20 g kvasca

5 kašika ulja
550 g brašna
1 kašičica šećera
1/2 kašičice soli

Za fil:
500g. blitve
100g.sitnog sira
2 kašike kisele pavlake
2 jaja
Priprema fila: Iseckati blitvu pa dodati sir,jaja i kiselu pavlaku ako je potrebno staviti i malo soli.
Priprema pite:
Zamesiti testo pa ga ostaviti 15 min. da odstoji (da odmori), Zatim odstajalo testo podeliti na dve loptice. Prvu lopticu podeliti na dva dela pa prvi deo razviti koliki je pleh i staviti koru u padmazan pleh. Staviti pola pripremljenog fila od blitve ..pa opet razvijena kora pa opet blitva. Od drugog dela testa razviti koru pa je premazati istopljenim puterom i preklopiti dva puta. Zatim razviti koru iseći na trokute svaki trokut zaseći malo pri vrhu i provlačiti ivice ..redjati preko fila. Ostaviti pitu 15 min. da odstoji i peći na 180 .C 20 minuta.
PITA SA BLITVOM
PITA SA BLITVOM


Коментари