Fenjeri

Fenjeri
Za testo:
500 ml mleka
50 ml ulja
2 jaja
20 g kvasca
2 kašike kisele pavlake
1/2 kesice praška za pecivo
1 kg brašna
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
500 g. viršle
Priprema:


Zamesiti testo od kvasca, jaja, ulja, peciva, mlakog mleka, pavlake  i brašna. Testo da odstoji 15 minuta, zatim ga podeliti na dve iste loptice .
Svaku lopticu rastanjiti što tanje i  seći u kvadrate iste veličine. Kvadrate iseći po sredini po malo svaki ...u sredinu kvadrata staviti isečenu viršlu  (koliko je kvadrat) i uviti kao rolat. 



Krajeve malo stisnuti . 
Redjati u pleh i ostaviti da odstoje 20 minuta zatim premazati ih žumancetom posuti susamom ( po želji ) i peći na 200.c 25 minuta.











Коментари